verzuimanalyse

Beschikkingen UWV

Heeft u een beslissing van het UWV ontvangen inzake een Ziektewet- of WGA-uitkering voor een van uw (ex-)werknemers? Of moet u ineens een fors bedrag betalen aan UWV en u twijfelt waar dit voor is? Tijd voor actie!

Sinds de invoering van de Modernisering Ziektewet bent u belanghebbende bij deze uitkeringen. Wijzer in Verzuim geeft u inzicht in de financiële consequenties en helpt u bij het indienen van bezwaar bij het UWV.

Controleren is beter dan te veel betalen

UWV voert haar taken naar beste kunnen uit. Helaas garandeert niemand dat UWV nooit fouten maakt. Fouten die ú geld kunnen kosten, soms wel tienduizenden euro’s. Daarom is het van belang dat u eventuele onrechtmatigheden weet op te sporen om zo onterecht toegerekende Ziektewet- of WGA-uitkeringen ‘terug te geven’ aan het UWV.

Ingewikkeld?

Best wel. Daarom bieden wij u hulp aan bij de controle van de beschikkingen. U ontvangt voor slechts € 125 excl. 21% btw een heldere rapportage of de uitkering terecht aan u doorbelast is. Ook geeft de rapportage inzicht in uw financiële belang bij deze beslissing.

Bezwaar indienen bij UWV

Wanneer er gronden voor bezwaar zijn én u vindt uw financiële belang groot genoeg, helpt Wijzer in Verzuim u met de bezwaarprocedure bij het UWV. U ontvangt na de beslissing op bezwaar een heldere analyse en advies voor eventuele vervolgstappen.

Werkwijze

Om de controle op de beslissing en het financiële rapport door Wijzer in Verzuim uit te laten voeren, vult u een inventarisatielijst in. U stuurt deze samen met de laatste loonstrook én een kopie van de “Beschikking gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas (Whk) toe. Binnen drie werkdagen heeft u de terugkoppeling.

Om te weten waar u aan toe bent, vraagt u direct de inventarisatielijst aan:

Bel 026-2022155
Mail naar info@wijzerinverzuim.nl
Of laat direct uw bericht achter

Een gedachte over “Beschikkingen UWV

  1. Pingback: zieke tijdelijke werknemer | Wijzer in Verzuim

Reacties plaatsen niet mogelijk.