Wat kost verzuim uw organisatie?

01-09-2018 gedeactiveerd

Verzuim is meer dan een verzuimpercentage

Een verzuimpercentage is leuk om te weten, maar het zegt niets over wat verzuim u nu eigenlijk kost. Ook wanneer u het verzuim allemaal netjes op afdelingsniveau heeft geregistreerd.

Een verzuimpercentage van 3% klinkt goed toch?

Op zich is een verzuimpercentage van 3% beter dan gemiddeld te noemen. Maar vertegenwoordigt 3% verzuim ook 3% van uw loonsom? Daarnaast lopen de kosten voor de (ex-)werknemers die langer dan 104 weken verzuimd hebben ongemerkt nog 10 jaar door.

Verzuimanalyse van uw organisatie

Met een goede analyse van uw verzuimgegevens weet u op welke punten uw verzuimbeleid aandacht verdient. U heeft dan een financi√ęle onderbouwing voor de¬†juiste acties om uw verzuimkosten te verlagen.

Strategisch perspectief

Een verzuimanalyse van Wijzer in Verzuim helpt u om uw keuzes in een strategisch perspectief te plaatsen. De rapportage laat zien welke acties nodig zijn om grip op uw verzuimkosten te krijgen. Dat varieert van:
aanscherping van het verzuimbeleid, óók na twee jaar ziekte
goede organisatie van de operationele processen
betere communicatie met uw bedrijfsarts
scherpere budgetverdeling preventie, arbodienstverlening en interventies
sneller aanbieden van passend werk
uitkeringsverleden uitvragen om de no-riskpolis te benutten

Om kosten te kunnen besparen, is het beter met scherp te schieten dan met hagel. Keuzes maakt u pas n√°dat de verzuimanalyse laat zien waar de pijn zit.

Ori√ęnterend gesprek

Wanneer u een uitdaging heeft op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid, neem dan vrijblijvend contact op met Wijzer in Verzuim:

Bel 06-22243929
Mail naar info@wijzerinverzuim.nl
Of check onze contactpagina