Wachttijd WIA met zwangerschapsverlof (WAZO)

Wanneer start de WIA na zwangerschapsverlof?

Wanneer je werkneemster zwangerschapsverlof (WAZO) heeft tijdens ziekte, wordt de wachttijd voor de WIA verlengd met de duur van de WAZO. Omdat de WAZO soms langer dan 16 weken duurt, helpen we je graag met het berekenen van het einde van de wachttijd WIA na het zwangerschapsverlof.

Ook de einddatum van het opzegverbod bij ziekte brengen we in beeld voor je. Zeg je de arbeidsovereenkomst eerder op dan dat het opzegverbod bij ziekte eindigt, heb je géén recht op de Compensatieregeling Transitievergoeding bij ziekte!

Aandachtspunt!

De getoonde berekening mag je alleen gebruiken wanneer de ziekteoorzaak ná het zwangerschapsverlof gelijk is aan de ziekteoorzaak vóór het zwangerschapsverlof. Heb je te maken met een andere ziekteoorzaak, geldt de eerste dag van ziekte ná het zwangerschapsverlof als eerste ziektedag. Gebruik dan de reguliere wachttijdberekening, die vind je hier.

Tip

Wanneer de ziekte van je werkneemster zwangerschapsgerelateerd is, vraag dan een Ziektewetuitkering aan bij UWV.

Niet eens met de beslissing van UWV?

Ben je het niet eens met een WIA-beslissing van UWV, informeer dan naar onze mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen. In een vrijblijvend eerste gesprek verkennen we de kansen.

 
Heb je iets gehad aan deze berekening? Laat het ons en anderen weten met een reactie onder dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.