€ 5.000 of niets: (On)afhankelijk advies loont

Als ondernemer heb ik eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in mijn vaandel staan. Elke keer als ik zie dat een werkgever niet volledig geïnformeerd is door zijn adviseur en daardoor te veel betaalt, voel ik bijna plaatsvervangende schaamte.

Laatst gebeurde het weer: een werkgever had een voorstel gekregen voor verlenging van zijn WGA-eigenrisicoverzekering. De premie was behoorlijk gestegen door tegenvallende resultaten bij de verzekeraar. Daarop heeft de verzekeringsadviseur meerdere verzekeringen vergeleken. Uiteindelijk was de premie elders 0,08% lager, voor deze werkgever een voordeel van zo’n € 2.700.

Mooie besparing? Mja. Goed advies? Nou nee.

Wat in het advies namelijk niet terugkwam, is de mogelijkheid om terug te keren naar het UWV. Hiermee is deze werkgever meer dan € 40.000,- per jaar voordeliger uit. Er zitten nog wel heel wat haken en ogen aan, dus mijn advies is om deze beslissing zeker niet over één nacht ijs te nemen en goed door te spreken met uw assurantieadviseur.

afhankelijk-onafhankelijkCruciale vraag: waarom heeft de verzekeringsadviseur hier niet op gewezen?
Ik kan maar één conclusie trekken (met het risico half verzekerend Nederland over me heen te krijgen): door terugkeer naar het UWV te adviseren, verliest deze adviseur zijn bijna € 5.000 provisie. Dat laat hij dus wel uit zijn hoofd.

Gelukkig zijn er ook adviseurs die uw belang wél voorop hebben staan. Zij zetten de keuze voor een private verzekering of terugkeer naar het UWV naast elkaar. U weet nu hoe u het kaf van het koren scheidt.

Indien gewenst, brengen wij u in contact met een Wft-adviseur die over de juiste kennis beschikt.

Bel 06-22243929
Mail naar info@wijzerinverzuim.nl
Of check onze contactpagina