De snelle beslisser

Verbaasd was ik, dat er binnen 2 weken na het indienen van de aanvullende gronden in bezwaar al een beslissing op de mat viel. Gegrond bezwaar, IVA vanaf toekenning. Ik moet eerlijk zeggen; we stonden ook wel sterk en zelf was ik best tevreden over mijn stukje proza. Soms heb je dat.😉

Zowel werknemer als werkgever waren verbaasd dat er geen IVA was toegekend, dus werkgever schakelde ons in om bezwaar te maken. Werknemer had een WGA 80-100% toegekend gekregen, maar onduidelijk was waarom, omdat werknemer zelf geen behandelmogelijkheid meer zag.

In mijn bezwaarschift heb ik het UWV gewezen op het Beoordelingskader, daarop sneuvelt wel vaker een beslissing, valt mij op. Het Beoordelingskader waar verzekeringsartsen zich aan dienen te houden zegt onder meer dat belastbaarheid na het eerstkomende jaar slechts mag worden aangenomen indien van een behandeling vaststaat dat deze eerst op langere termijn kan zijn gericht op verbetering van de belastbaarheid.

Uit de stukken die ik voor mij had bleek echter dat de behandeling vooral bestond uit leefregels. De verzekeringsarts schreef in zijn rapport: het gaat om een zeer invaliderende aandoening waarbij de situatie niet zal verbeteren. De lopende behandeling is niet gericht op verbetering van de klachten, maar om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Dat leek mij duidelijk een eindsituatie. De conclusie van de verzekeringsarts van zijn prognose dat er op langere termijn nog verbetering kon optreden kon ik dan ook niet helemaal volgen. Er was ook geen sprake van een behandeling waarvan vaststond… hoe dan ook, u begrijpt mijn punt.

Het werd zelfs nog wat gekker allemaal. De behandelend specialist had namelijk in eerdere informatie de eigen prognose al op papier gezet; geen verbetering meer mogelijk/eindsituatie. De verzekeringsarts heeft bij zijn beoordeling nog actuele informatie opgevraagd bij de specialist, mogelijk met het idee dat je nooit zeker weet of de specialist er nog steeds hetzelfde over denkt. Maar ontvangst van de informatie van de specialist werd niet afgewacht alvorens een uitspraak te doen en een WGA 80-100% toe te kennen. Ook bijzonder, waarom zou je dan medische informatie opvragen als je toch niet van plan bent om het te gaan gebruiken. Hoe dan ook; werknemer heeft rust om zich voornamelijk bezig te gaan houden met zijn leefregels, geen verdere UWV-verplichtingen en 75% uitkering tot AOW-gerechtigde leeftijd. Voor werkgever heb ik ruim ‚ā¨ 180.000,= bespaard. Ook wel fijn.

Mogelijk zegt de snelheid van de beslissing op bezwaar iets over de uitkomst ervan? Geen idee, als ik mij eens verveel kan ik dat bij andere beslissingen nog eens nakijken. Maar alleen als ik mij verveel dan.

Wilt u voorkomen dat ik me ga vervelen?

Bel of mail me gerust, hieronder vind u mijn contactgegevens:

Bel 06-42079088
Mail naar m.schot@wijzerinverzuim.nl
Of check onze contactpagina