Waarom ik doe wat ik doe

2014 was voor mij een bijzonder jaar. Ik heb ontdekt waaróm ik doe wat ik doe. Met de feestdagen in het vooruitzicht, met misschien wat momenten van bezinning, leg ik dat graag uit.

Sociale Zekerheid vind ik iets om zuinig op te zijn. Het vangnet zoals we dat kennen in Nederland, is een groot goed. Als je door beperkingen niet meer in staat bent om in je eigen inkomen te voorzien, is het voor mij logisch dat je niet in de kou komt te staan.

Voor niets gaat de zon op, dus de financiering van dit vangnet komt uit de lengte of uit de breedte. Voor een groot deel zijn de werkgevers van deze niet te benijden groep mensen financieel verantwoordelijk. Dat betekent nogal wat …

Je kunt zomaar € 150.000 kwijt zijn aan je arbeidsongeschikte (ex-)werknemer. Het is voor mij dan ook niet meer dan logisch dat je wel wilt weten of je hier terécht voor betaalt. Is de werknemer echt niet in staat om in zijn inkomen te voorzien? En is het wel terecht dat je individueel aangeslagen wordt? Zou het niet uit een collectief potje moeten komen?

Mijn drijfveer is om alle onrechtvaardigheden te filteren en terug te leggen waar het hoort. Met respect voor wet- en regelgeving, werkgever én werknemer. En daarnaast uit te kunnen leggen waarom je verantwoordelijk bent. Ook al kost het een hoop geld en kan het nog steeds onrechtvaardig vóelen.

Werken vanuit de waarden rechtvaardigheid, integriteit en respect is voor mij essentieel. Misschien delen wij deze waarden, en is dat de reden dat we op elkaars pad komen.

Ik wens je sfeervolle Kerstdagen met fijne mensen om je heen en een gelukkig en gezond 2015!

Hartelijke groet,
Margreet Kühne